deecent-logo

Среща – дискусия за представяне на проект DECENT

Публикувано на Публикувано в Uncategorized

На 31.01.2018 година от 10:30 часа в Център “Знам и Мога” ще се проведе среща – дискусия за представяне на проект DECENT 2017-1-RO01-KA204-037242.

DECENT (Цифрова стратегия за повишаване на основните умения сред възрастните като шанс за противодействие на функционалната неграмотност), е проект, финансиран от ЕС чрез програма “Еразъм +”, Ключова дейност 2. Проектът се изпълнява в партньорство от организациите:  ADES (Румъния), CWEP (Полша), Znam I Moga Ltd (България), CARDET (Кипър), FYG Consultores (Испания) и CSC (Италия).

Основната цел на проекта е да повиши ефективността в борбата срещу функционалната неграмотност сред нискоквалифицираните възрастни, които са изложени на риск от социално изключване. Тази цел ще бъде постигната чрез разработването на курс от шест модула “Достоен живот без функционална неграмотност” и на e-инструментариум/платформа за електронно обучение за борба с функционалната неграмотност, която ще създаде адаптирана рамка за диалог и сътрудничество в изкореняването на функционалните неграмотност с помощта на цифрови инструменти.

Каним в дискусията да се включат специалисти, работещи с възрастни над 18 години, които имат затруднения в интегрирането на трудовия пазар поради наличие на функционална неграмотност (дислексия, дискалкулия, дисграфия, семейна неграмотност). На срещата ще се обсъди предложение за въпросник, чията цел е да помогне на работещите с възрастни да разберат защо например не могат да си намерят работа от дълго време и дали причината за това не е наличие на едно от тези заболявания.

Участието в срещата става с предварително записване на телефон +359 2 943 40 55, +359 878 50 30 95.

Място на провеждане: ул. “Рачо Димчев” №6, ет.1

Броят на местата е ограничен.

За повече информация може да се свържете с нас на посочените координати.