1

Проект VALITS започва да напредва

Публикувано на Публикувано в Uncategorized

След успешната начална среща през януари 2017 г. в Саалфелден (Австрия), втората партньорска среща се проведе на 20 и 21 юни 2017 г. в София (България).

Домакин на срещата беше Сдружение “Знам и Мога”. Тя премина много продуктивно, и през двата дни се обсъждаха важни точки от плана на проекта. Бяха представени и анализирани резултатите до момента по отношение на подбора на умения и сектори и изготвяне на въпросника за теренното проучване в и извън туристическия сектор. Бяха обсъдени бъдещите задачи, гарантиращи правилното развитие на Валидационния инструментариум и Приложението за кариерно ориентиране.

Първите месеци от работата по проекта бяха насочени към  проучване на преносимите умения в литературата и съществуващите проучвания. Изследването откри над 67 информационни ресурси на различни езици, където са упоменати 347 умения и компетенции. По време на интензивния анализ бяха идентифицирани 15 преносими умения. Сред тях са Лидерство, Невербална комуникация, Генериране и реализиране на идеи, Умения за планиране и управление на времето и др.

В следващата стъпка на проекта, общо 1000 специалисти по човешки ресурси и заинтересовани страни ще бъдат поканени да допринесат с опита си в проекта. В момента партньорите старателно работят над изграждането на ползотворни отношение с експерти и заинтересовани страни.

Пълната версия на нюзлетъра по проекта, може да видите тук.

Повече информация за проектите, по които Сдружение “Знам и Мога” работи, можете да откриете тук.

 

Отговори

Your email address will not be published. Required fields are marked *